Nieuws Actueel

Scherpe vuurwerkprijzen door concurrentie uit Duitsland

Het was dinsdag de eerste dag van het jaar dat legaal consumentenvuurwerk weer over de toonbank ging. Traditioneel de drukste dag van het jaar voor de verkopers. Maar echte fanaten moeten zich nog wel even inhouden. Afsteken van strijkers, waterzwemmers en ander knal- en sierwerk mag pas donderdagavond vanaf zes uur.

Van onze redactie 31 december 2015

Jolanda Pen Annina Romita

"Het is nu hectisch, ik slaap de laatste dagen weinig. Ik moet constant op de klok kijken, omdat ik ook elke dag naar Slagharen moet, daar geven we dagelijks een vuurwerkshow", vertelt Jolanda Pen, mede-eigenaar van Dream Fireworks. Om de drukte bij te benen staan deze week in de winkel aan de Gronausestraat, waar het consumentenvuurwerk wordt verkocht, tien extra medewerkers.

RegelsIn de voorverkoop verhandelde Pen al veel vuurwerk. Maar wat vindt zij van de discussie omtrent het afsteken en de veiligheid? "Zolang mensen zich aan de regels houden en niet met hun dronken kop erboven gaan hangen is het niet gevaarlijk. Veel mensen vergeten ook dat er een groot verschil zit tussen professioneel en illegaal vuurwerk."

CuratorHet onderdeel Dream Fireworks Entertainment van het vuurwerkbedrijf van Pen ging in oktober van dit jaar failliet. Doordat in het pand aan de Lenteweg niet meer dan 50 ton vuurwerk mag worden opgeslagen in plaats van de door Pen gewenste 350 ton, kon niet tijdig worden geleverd en is de stekker uit de bv getrokken. "Alles is net met de curator afgehandeld. We gaan nu in kleinere vorm door. En het evenementenvuurwerk breiden we verder uit", zegt Pen. Al met al ging het bedrijf door dit faillissement het schip in voor 500.000 euro.

Foto: Annina Romita