Nieuws Actueel

'Schiet op met WW voor starters'

Rik Nizet 18 september 2015

Ww starters groot

De nieuwe ontslagwet wordt tweeënhalve maand na de invoering alweer herzien. Minister Asscher van Sociale Zaken kondigt aan dat hij om tafel gaat met sociale partijen. Koren op de molen van CNV: "Schiet op met een fatsoenlijke WW voor starters."

Asscher kondigt vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer aan dat hij de weeffouten van de wet gaat herstellen. Hoe hij dat precies van plan is, wordt later dit jaar pas duidelijk bij de behandeling van zijn begroting.

Negatief bijeffectDe nieuwe Wet Werk en Zekerheid (zie de waslijst aan berichten die wij hier eerder over schreven) die 1 juli in ging, moest er voor zorgen dat de grenzen tussen een vast en een tijdelijk contract vervagen. Werknemers zouden sneller een vast contract krijgen. Een negatief bijeffect is dat werknemers, in plaats van een vast contract, eerder in werkloos worden. En ze hebben nu minder lang recht op WW.

Fatsoenlijke WW"Starters en flexwerkers moeten weer een fatsoenlijke WW krijgen, net als andere werknemers. Het kan niet zo zijn dat een WW-uitkering bij flexwerkers en starters bijna kan worden gehalveerd. De minister lijkt daar nu een opening voor te geven en dat is hoog tijd," CNV-voorzitter Maurice Limmen reageert hiermee op de brief van Asscher aan de Kamer, waarin hij aankondigt met belangenorganisaties in overleg te willen.

Het probleem voor startersWie werkloos wordt en daarna een tijdelijk baantje aanneemt, kan zich beter een paar keer achter de oren krabben. Je uitkering kan daarna flink lager uitpakken als je onverhoopt toch weer op straat komt te staan. De uitkering is namelijk lager voor mensen die in het voorafgaande jaar korter dan een jaar hebben gewerkt. Dit treft vooral flexwerkers, starters en herintreders.

Op 16 juli dit jaar heeft het CNV dit probleem al aangekaart bij minister Asscher. Toen leek de minister niet bereid deze WW-regels, waardoor flexwerkers de klos zijn, aan te passen. Limmen: "De Tweede Kamer heeft onze zorgen serieus genomen en hierover de minister op het matje geroepen. Vandaag blijkt dat de minister ernaar gaat kijken, maar wat mij betreft moet hij er vooral snel wat aan doen."

Het probleem voor ondernemers Voorheen hadden mensen die acht maanden voor één werkgever werken, en vier maanden iets anders doen, een tijdelijk contract. Onder de WWZ heb je na een half jaar automatisch een vast contract. Dat is nadelig voor seizoensgebonden bedrijven (recreatie of agrarisch) en voor andere bedrijven met extreme pieken en dalen in hun omzet.

Een vast contract geven is een risico voor ondernemers omdat ze verplicht zijn om twee jaar door te betalen bij ziekte.