Nieuws Actueel

Schilder^sCOOL start opleiding in Rijssen

Van onze redactie 1 juni 2015

Schilder sxc

Dat bundelt diverse bouwopleidingen van verschillende onderwijsinstellingen binnen één locatie. CSG Reggesteyn, het ROC van Twente en Bouwmensen Twente/Rijssen werken er samen aan een bouwopleiding voor de regio Rijssen.

OndernemersSchildersbedrijven uit de regio zijn enthousiast over de nieuwe praktijkopleiding, zo bleek deze week bij een presentatie van het Bouwgilde en de Schilder^sCOOL. Wethouder Bert Tijhof is blij dat vele ondernemers de tijd vonden om met elkaar te spreken over het opleiden van leerlingen voor het schildersvak. „Als overheid en onderwijsinstellingen hebben we hoge ambities maar zonder de participatie van de ondernemers, de schildersbedrijven, wordt het niets. Ik ben van mening dat goed onderwijs de beste garantie voor economische groei is, waarbij het belangrijk is dat het onderwijsaanbod aansluit bij de vraag vanuit het bedrijfsleven.”

BedrijfslevenVolgens Arjan van ’t Hul van het Bouwgilde zijn er korte lijnen tussen de opleiding en het bedrijfsleven. Ook Bert Hooijsma van de Schilder^sCOOL benadrukte het belang van intensieve ondersteuning van leermeesters bij schildersbedrijven voor leerlingen die in het schildersvak komen. „Schilder^sCOOL leidt de nieuwe generatie allround schilders op. De praktijk voorziet in traditionele en nieuwe thema’s. De leerlingen van nu zijn de vakkrachten en talenten van de toekomst.”