Nieuws Actueel

Schildersbedrijf Sas van Gent op straat

Guido van der Heijden 9 december 2015

Schilderen

Houtepen Schilderwerken uit Sas van Gent is gisteren door de rechtbank in Middelburg failliet verklaard. De dertig mensen die bij het bedrijf in dienst waren, staan hierdoor op straat.

Op het terrein van Houtepen op het Kanaaleiland tussen Sluiskil en Sas van Gent is het rond het middaguur al ver leeg. Opdrachtgevers komen hun stalen constructies weer weghalen bij het bedrijf. Het stalen kunstwerk De Vliegende Hollander dat onlangs uit de Herengracht in Terneuzen werd gehesen om door Houtepen opgeknapt te worden, is al door de gemeente Terneuzen opgehaald.

Directeur Dirk Houtepen is kort. "We hebben op zich genoeg opdrachten maar de resultaten zijn slecht. Met de maanden januari, februari en maart voor de boeg, waarin we in onze business niet veel geld verdienen, hebben we besloten verdere schade te voorkomen. Over de toekomst, een herstart, hoe het met het personeel moet, kan ik niets zeggen. De curator moet nog komen."

In een korte verklaring van het bedrijf wordt gesteld dat na een slechte omzet in 2014 het doel was om het in 2015 een stuk beter te doen. Daarnaast voerde het schildersbedrijf de afgelopen jaren overnamegesprekken met andere bedrijven. Deze gesprekken liepen op niets uit. Van de gehoopte omzetstijging kwam het niet. Het derde kwartaal van dit jaar draaiden alle afdelingen van Houtepen fors verlies.

"Dit alles in overweging nemend, komen wij helaas tot de verdrietige conclusie dat het aanvragen van faillissement de enige optie is", luidt de verklaring. Houtepen Schilderwerken is in 1947 opgericht door de vader van huidig directeur Dirk Houtepen. In 2010 werd de huisschildertak verkocht, waarna het bedrijf zich specialiseerde in stralen en constructieschilderwerk. Houtepen, met vestigingen in Sas van Gent, Hoek, Goes en het Vlaamse Zelzate, had dertig mensen in dienst