Nieuws Actueel

Schoenenketen Van Dalen failliet

Rik Nizet 14 juli 2015

Van dalen site failliet schoenen groot

Schoenenwinkelketen Van Dalen is failliet. Dat zegt curator Marc van Zanten dinsdag tegen Omroep West. Van Dalen heeft bijna veertig vestigingen en dat zijn er volgens de curator simpelweg te veel in een krimpende markt. Ook konden de zaken het niet bolwerken tegen de opkomst van internet als marktplaats voor schoenen.Ook moederbedrijf Ardenberg en de daarbij aangesloten ketens Dr. Adams, Bitter en de bedrijven achter de winkels van Dicapolavori en Jan Jansen zijn bankroet verklaard.

De 360 medewerkers van Van Dalen zijn maandag geïnformeerd. De personeelsleden van winkels die niet heropend worden moeten uitzien naar ander werk. De winkels en webwinkel zijn overigens voorlopig nog gewoon geopend.

DoorstartAchter de schermen wordt er gewerkt aan een doorstart, waarbij in ieder geval met één partij serieuze gesprekken worden gevoerd. Deze kandidaat zou een groot deel van de schoenenwinkels, inclusief personeel, willen overnemen. Het is nog niet bekend om hoeveel winkels het gaat. "Daarover zijn we nog in onderhandeling", aldus Van Zanten.

Overigens was er al een reorganisatie aan de gang waardoor een aantal zaken hun deuren zouden sluiten. Volgens de curator moest er "meer gebeuren" omdat de beoogde besparingen ,,te langzaam" gingen.

Later deze week hoopt Van Zanten meer bekend te maken over de eventuele doorstart van de ketens.