Nieuws Actueel

Schoenenreus bungelt opnieuw

Lotte Grimberg 27 januari 2015

Schoenenreus verkeert opnieuw in financiële problemen. De winkelketen heeft uitstel van betaling aangevraagd, schrijft Nu.nl op basis van een brief aan het personeel. Dat duidt over het algemeen op een naderend faillissement.

OnbereikbaarSchoenenreus weigert iets te zeggen. Filialen van de keten zouden dinsdagmorgen ook niet open zijn gegaan. Bij verschillende winkels wordt de telefoon niet opgenomen. De website van Schoenenreus is niet bereikbaar.

BankroetSchoenenreus ging in januari 2013 ook al bankroet. De keten had last van een teruglopende omzet, veroorzaakt door de crisis en concurrentie van onlinewinkels. Toen maakte het bedrijf op dezelfde dag een doorstart met minder winkels, een nieuwe formule en met circa 1000 van de 1500 werknemers. De schoeiselgigant wilde zich komende jaren vooral richten op de onlineverkoop.Nieuwe ontwikkelingenDe curator die destijds bij het faillissement betrokken was, zei dinsdag van de nieuwe ontwikkelingen nog niets te weten. Vakbond FNV is eveneens nog niet op de hoogte.CommunicatieFNV-bestuurder Ron Peters stelt dat Schoenenreus al langer een "gesloten bastion" is, waar weinig gecommuniceerd wordt. Over het faillissement van 2013 bestaan ook geruchten dat er sprake zou zijn van een vooropgezet plan om makkelijk van personeel af te komen. De vakbond heeft dat alleen nooit hard kunnen maken. Er lopen nog wel enkele juridische procedures, waarbij schuldeisers en werknemers de onderste steen hierover boven proberen te krijgen.140 fidialenHet in 1969 opgerichte Schoenenreus telt ruim 140 filialen in Nederland en België. Voor het faillissement in 2013 waren dat er nog meer dan tweehonderd.