Nieuws Actueel

Schoenenreus: Maand lang dumpprijzen

Rik Nizet 6 maart 2015

Schoenenreus failliet opheffing middelgroot

De 121 winkels van de failliete keten Schoenenreus houden met ingang van maandag vier weken lang opheffingsuitverkoop. In die periode bekijken de nieuwe eigenaars de mogelijkheden om in afgeslankte vorm verder te gaan. Ook wordt gesproken met partijen die mogelijk winkels willen overnemen.

Dat maakte de in herstructureringen gespecialiseerde investeerder GA Europe, die Schoenenreus in een veiling heeft bemachtigd, vrijdag bekend. Tijdens de uitverkoop wordt de voorraad van de schoenenwinkels met stevige kortingen van de hand gedaan. Ook een deel van de inboedel van winkels en kantoren zal worden verkocht.

Schoenenreus ging begin dit jaar voor de twee keer in ruim twee jaar tijd op de fles. De curator slaagde er vervolgens niet in om een traditionele doorstart te bereiken. Volgens deskundigen kwam Schoenenreus in de problemen omdat de keten afgelopen jaren niet met zijn tijd is meegegaan. Bovendien lopen mensen langer op hun oude schoenen en geven ze hun geld liever aan andere dingen uit.

De eerste keer dat Schoenenreus failliet ging was in januari 2013. Toen maakte het bedrijf op dezelfde dag een doorstart met minder winkels en met circa 1000 van de 1500 werknemers.