Nieuws Actueel

Scholieren strijden op Saxion om First Lego League

Van onze redactie 26 november 2014

De robots zijn gebouwd met speciale pakketten technisch Lego. Voor het programmeren van de robots is gebruik gemaakt van de bijbehorende Lego Mindstorms Software. De robots moeten tijdens de finaledag allerlei opdrachten uitvoeren.

Toekomst van het leren

Naast het bouwen van een robot staat de Lego League in het teken van het thema ‘learning unleashed’. Tijdens het project wordt de kinderen gevraagd in teams antwoord te geven wat de toekomst van leren is. De teams onderzoeken en verbeteren de manieren waarop mensen kennis en vaardigheden vergaren. Ze leggen daarbij de jury uit wat hun behoeften zijn op het gebied van leren en ontdekken. De First Lego League daagt kinderen dan ook uit om te denken als wetenschappers en technici.

Benelux-finale

De finaledag van de First Lego League wordt georganiseerd door Saxion en de Universiteit Twente. Het winnende team plaatst zich voor de Benelux-finale in Utrecht, waarna de Europese finale volgt. Ten slotte strijden teams om de internationale kampioenstitel tijdens het World Wide First Lego League Festival in de Amerikaanse stad St. Louis. De regiofinale werd vorig jaar gewonnen door basisschool De Wierde uit Almelo.

Foto: Lars Smook