Nieuws Actueel

School Ermelo in rouw na vliegramp in Zuid-Frankrijk

Van onze redactie 25 maart 2015

Image 4823946

"De afgelopen jaren hebben we jaarlijks een groep leerlingen van deze school op Groevenbeek mogen ontvangen en gaan leerlingen van Groevenbeek naar Haltern. Onze gedachten gaan uit naar de leerlingen, ouders, docenten en schoolleiding die door dit verschrikkelijke ongeluk hun kinderen, geliefden, medeleerlingen, vrienden en collega's zijn kwijt geraakt. We wensen hen Gods nabijheid toe bij het verwerken van dit verlies", zo meldt de schoolleiding op de site van de school.

Kleine kans Groevenbeek hoorde woensdagmorgen wie er in het vliegtuig hadden gezeten, zei Rein Tanis van het college. ,,De Duitse docent was voor onze leraren een goede bekende, want hij was al jaren betrokken bij de uitwisseling. De leerlingen hebben vorig jaar een week gelogeerd bij onze leerlingen van 3 vwo. Die zijn op hun beurt ook bij de Duitse kinderen te gast geweest. Het komt heel hard aan.''

In de week van 20 tot 25 april zou een klas met derdejaars leerlingen uit Ermelo op bezoek gaan in Haltern- am-See. „Ik denk dat we dat bezoek maar afzeggen.”

Woensdagochtend worden in Ermelo de leerlingen van klas 3 VWO door de directie van het Christelijk College Groevenbeek bijgepraat over de vliegramp. De rector van de school gaat een persoonlijke condoleance sturen naar de directie van de zusterschool in Duitsland. Een delegatie van Groevenbeek reist later af naar een afscheidsbijeenkomst op het Duitse gymnasium.