Nieuws Actueel

School schrikt van ophef over Charlie-poster

Van onze redactie 14 januari 2015

De poster, een voorpagina van de krant nrc.next, toont een moslim en een cartoonist die elkaar zoenen. Een aantal leerlingen van de vmbo-school klaagde erover.

Franse taal Het bestuur van de school liet woensdag weten het te betreuren dat het verwijderen van de tekening wordt uitgelegd als het inperken van de vrijheid van meningsuiting. Nadat de voorpagina vrijdag was besproken, werd die aan het klasraam gehangen. Daardoor ontbrak de duiding die de school wil bieden en is de afbeelding dezelfde dag weggehaald, aldus een verklaring. Veel leerlingen van vooral de techniekopleiding begrepen de Franse tekst bij de poster ook niet: Liefde is sterker dan haat.

Lesbrief De schoolleiding bracht direct 200 betrokken ouders in een brief op de hoogte van het voorval ,,De 1 reageerde blij, de ander niet’’, aldus een woordvoerder. Van de ouders kwamen circa 18 reacties. De school ontwikkelt ook nog een lesbrief over vrijheid van meningsuiting. Over de achtergrond van de klagende leerlingen deed de woordvoerder geen mededelingen.