Nieuws Actueel

Schoonmaakbaas bedreigd door 'buitenlanders'

Bram de Vrind 9 april 2014

Eigenaar Wesley de Laat van schoonmaakbedrijf Budget Cleaning Brabant in Waalwijk begrijpt niets van de commotie over een advertentie waarin zijn bedrijf vraagt om 'de beste werknemers van HOLLANDSE bodem'. "Ik adverteer al jaren in heel Brabant zo", aldus De Laat.Hij kreeg dinsdag bezoek 'van vier buitenlanders' die hem bedreigden. "Als ik nog langer te leven wilde hebben, moest ik stoppen met de advertenties. Gelukkig was ik niet alleen en na wat gepraat zijn ze vriendelijk vertrokken." De Laat heeft geen aangifte van de bedreiging gedaan. "Ik heb nota bene al drie allochtonen in dienst. Marokkanen met een Nederlands paspoort zijn voor mij gewoon Nederlanders." Budget Cleaning opent binnenkort in Rotterdam een vestiging waar allochtonen gewoon aan de slag kunnen, aldus de eigenaar.

Waar het College voor de Rechten van de Mens vindt dat het bedrijf discrimineert en dus strafbaar is, daar meent het discriminatiemeldpunt Radar Brabant, waar een klacht over de advertentie binnenkwam, dat het bedrijf nog níet in overtreding is. Dat zou pas het geval zijn als mensen op basis van hun afkomst niet worden aangenomen.

De Laat vindt dat hij mag zeggen wat hij wil. Hij noemt andere bedrijven die allochtone sollicitanten uitnodigen en vervolgens met een smoes afwijzen, hypocriet.