Nieuws Actueel

Schoonmaakster in je broekzak

Rik Nizet 26 augustus 2014

Ook zo klaar met de schoonmaakbriefjes op de deurmat? Boordevol spelfouten en tamelijk onbetrouwbaar. Helpling, een onlineplatform voor schoonmaakhulpen, heeft een app gelanceerd waarbij location based een huishoudhulp kan worden ingeschakeld. Betrouwbaar? "Alle schoonmakers worden van tevoren grondig gescreend", legt mede-oprichter Benedikt Franke uit.

Je vriendenkring vragen of iemand een goede schoonmaker weet is volgens de makers van de app niet nodig. De app zoekt een schoonmaker die op het door jouw gewenste tijdstip beschikbaar is. Gebruikers hoeven alleen datum, adres en het aantal schoon te maken kamers aan te klikken. "Of je nu een taxi boekt of een pizza bestelt of in ons geval een schoonmaakhulp, location-based services zijn dé grote trend in de mobiele markt", verklaart Franke. "Gebruikers kunnen hun laatste boeking met één beweging terughalen."

SchadeDe schoonmaakhulp is standaard verzekerd tegen schade. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een beschadiging die je normaliter bij een ‘zwarte’ werkster niet kan verhalen.

HelplingDe Helpling-app maakt het mogelijk je favoriete schoonmaker opnieuw te boeken door de zichtbare opsomming van je vorige boekingen. Daarnaast vindt directe betaling plaats via de app middels creditcard of iDEAL. De Helpling-app is verkrijgbaar in Nederland, Oostenrijk en Frankrijk.

Andere extra’s

Via e-mail of sms kun je direct de details van je geboekte schoonmaak doorsturen om je partner of huisgenoot te laten weten dat er een schoon huis staat te wachten Boekingen via de app worden direct in de agenda van je telefoon opgeslagen: op deze manier vergeet je niet wanneer je een schoonmaak geboekt hebt Makkelijk te (her)boeken, want de app onthoudt je laatste boeking De app is gratis te downloaden.