Nieuws Actueel

Schot in komst bouwmarkt Hornbach naar Enschede

Van onze redactie 26 augustus 2015

Hornbach Nikkels

„Het past eigenlijk wel in ons plaatje”, zegt manager Gerben van Heeren van Hornbach Nederland. Hij heeft namelijk zijn handen vol aan de bouw van andere vestigingen van Hornbach in het land. Hornbach opent op 1 september een vestiging in Geleen. Op 4 november volgt Best. Daarnaast wordt binnenkort begonnen met de bouw in Amsterdam en beschikt Hornbach nu over de bouwvergunningen voor Almelo, Zwolle en Den Haag.

Concept-koopovereenkomstZowel de gemeente als Van Heeren geven aan dat er nu schot komt in ‘Enschede’. Volgende week wordt de concept-koopovereenkomst in het college van B en W besproken en op 21 september in de raad. Als er getekend wordt (Van Heeren gaat daar wel vanuit) moet de bestemmingsplanprocedure worden opgestart en moet Hornbach beginnen met de voorbereidingen voor de bouwaanvraag.

NieuwbouwDe Duitse bouwmarkt gaat nog steeds uit van nieuwbouw op het DCW-terrein tussen Kuipersdijk en Zuiderval in de hoek met de A35. Tegen de plannen, zo staat nu al vast, worden bezwaren ingediend door concurrerende bouwmarkten. Dat gebeurt bij voorgenomen vestigingen van Hornbach in nagenoeg het hele land. Wethouder Jeroen Hatenboer denkt dat de bezwaarprocedures voor een jaar vertraging zorgen. Met de sloop van het DCW-pand en de nieuwbouw, komt een opening dan al gauw in de herfst van 2017.

DCWDe DCW moet uiteindelijk van de beoogde bouwlocatie voor Hornbach vertrekken. Maar het is nog niet duidelijk waar de sociale werkvoorziening neerstrijkt. Wethouder Patrick Welman, die de werkvoorziening in portefeuille heeft, vindt wel dat dit jaar een beslissing moet vallen om in de pas te blijven lopen bij de Hornbachplannen. „Verplaatsing van de DCW en nieuwbouw van Hornbach moeten parallel lopen.”

Foto: Frans Nikkels