Nieuws Actueel

Schrapen uit Vlissingse spaarpot voor nieuwe weg en nieuwe rotonde

Wendy Wagenmakers 18 december 2015

Bedrijventerrein vlissingen google

De Vlissingse gemeenteraad heeft afgelopen donderdagavond, zij het schoorvoetend, ingestemd met het verlengen van de Marie Curieweg en een nieuwe rotonde op de Veerhavenweg.

Die maatregelen zijn eigenlijk bedoeld om de marinierskazerne beter te ontsluiten, zodat het marinepersoneel op vrijdagmiddag fatsoenlijk richting de A58 kan. Maar ook het verkeer van de nieuwe bedrijventerreinen die Vlissingen en Zeeland Seaports langs de A58 en de Buitenhaven willen inrichten, profiteert ervan. De provincie wil 5,7 miljoen euro subsidiëren, als de gemeente Vlissingen zelf ook 2,8 miljoen bijlegt.

FinancieelNu twijfelden Vlissingse raadsleden niet zozeer aan die plannen, maar wel over het moment dat die worden uitgevoerd. "Het kan economisch goed zijn", stelde Marin de Zwarte van het CDA, "maar financieel kunnen we het nu niet opbrengen."

Bovendien, zei POV'er Pim Kraan, is de boekwaarde gelijk het maximale dat grondverkoop er ooit zal opleveren. "Dat betekent dat bouwrijp maken en ontsluiten per definitie leiden tot een miljoenenverlies. We geven geld uit dat er niet is, putten uit een reserve die al lang leeg is. De bezuinigingen die onze cultuurwethouder met bloed, zweet en tranen binnenhaalt, vliegen net zo makkelijk weer de deur uit."

De rest van de raad zich echter niet afleiden: zestien van hen stemden vóór, zeven tegen - waaronder Lian Colijn van coalitiepartij SP.