Nieuws Actueel

Schrappen huishoudelijke hulp inzet proefproces

Van onze redactie 7 november 2014

Renting heeft een brief gekregen van haar gemeente, Montferland. Eén zin spatte van het papier en bleef onrustig in haar hoofd rondspoken. 'Dit betekent dat het (vanaf 1 januari, red.) uw eigen verantwoordelijkheid is om uw woning schoon te houden', stond in het schrijven. Renting: "Ik heb bezwaar gemaakt en als het moet, ga ik naar de rechter."

MS is geen ziekte die overgaat, zegt Renting. Integendeel, ze levert aan gezondheid in. Waarom heeft ze dan helemaal geen recht meer op hulp? Omdat haar dochters of man maar moeten inspringen? Hoe weet de gemeente – zonder enig gesprek – of dit wel kan?

Niet pikken "Eén dochter woont en studeert in Utrecht. Mijn andere, 17-jarige, dochter woont thuis en doet al het nodige. Ze houdt de bovenverdieping schoon, want die beschouw ik als van mijn kinderen, omdat mijn man en ik beneden blijven. Het is toch echt de bedoeling dat ze haar school kan afmaken." Haar man is ook druk. Hij werkt in Duitsland, en gaat in alle vroegte van huis. "Ik ben niet van plan dit te pikken."