Nieuws Actueel

Scoren met infographic

Bram de Vrind 7 augustus 2015

Infographic

"Een combinatie van beeld & tekst gebruikt de communicatiekracht van beide", schreef Sanne Cramer op DeOndernemer.nl. Haar bijdrage waarin ze haarfijn uitlegt hoe je een infographic maakt, werd het meest gelezen blog van de voorbije twee weken! Bekijk hieronder welke verhalen de zomerse Blogtop 5 compleet maken.

1. Sanne Cramer - Een infographic maken doe je zo

Een combinatie van beeld & tekst gebruikt de communicatiekracht van beide. Dit is terug te zien in een infographic. Wat staat voor een informatieve illustratie. Een infographic maken moeilijk? In deze blog wordt in vijf stappen uitgelegd hoe je eenvoudig zelf een infographic kan maken.

2. Sabine Holocher - Papierloos kantoor bestaat niet

Contracten, wettelijke documenten, bonnetjes en facturen. Accountants zijn verplicht veel officiële documenten te archiveren, zodat ze ten minste zeven jaar lang terug te halen zijn. Het scannen en opslaan van de documenten kost veel tijd. Voor de accountant is een oplossing nodig die het archiveren gemakkelijker maakt.

3. Arjen van Ruiten - Vroeger moest je nog naar de DJ

Door de komst van internet zo’n 25 jaar geleden zijn er ontelbare snellere mogelijkheden gekomen. Versnelt automatisering echt alles? Dat realiseerde ik me weer tijdens deze zomervakantie waar mijn dochter een liedje uit de (mini)disco wilde hebben.

4. Martine Teeselink - Echte experts schreeuwen niet

Het is niet voor niets dat de folders die je in de bus krijgt vol staan met kortingen, bodemprijzen en speciale aanbiedingen. Goedkoop verkoopt. Geen weldenkende drogist zal ooit een folder uitbrengen waarin de geweldige kwaliteit van het dure shampoomerk uitgebreid staat aangeprezen. Daarvoor rent niemand naar de winkel.

5. Tom Beltman - Geheimpje: Mijn bedrijf staat te koop

Veel verkopende ondernemers zijn als de dood dat het uitkomt dat ze bezig zijn met de verkoop van hun bedrijf. “Wanneer vertel ik aan mijn klanten of medewerkers dat ik bezig ben met de verkoop?” Het antwoord: “Niets zeggen totdat de deal 100% rond is”.