Nieuws Actueel

Seezers.com: een ideeënbrouwerij in Twente

Van onze redactie 28 april 2015

Emiel Pegge Seezers Frans Nikkels 1

Tegen betaling vragen over productontwikkeling plaatsenHet basisidee van Seezers is simpel: bedrijven en instellingen plaatsen tegen betaling een vraag aangaande productontwikkeling op de website seezers.com en de bezoekers van de site dragen ideeën aan. De teller stopt bij 100 gegenereerde ideeën. Het bedrijf in kwestie bepaalt van wie de twee beste ideeën afkomstig zijn en die worden beloond met respectievelijk 50 en 30 euro. Dan is er nog een ‘publieksprijs’ van 20 euro en de bedenker hiervan wordt aangewezen door bezoekers van de site.

‘Aantal bezoekers website groeit snel’Emiel Pegge werkte na zijn opleiding tot industrieel productontwerper aan Saxion bij windmolenwiekenbouwer Suzlon in Hengelo en experimenteerde ondertussen met zijn website Veelideeën.nl. „Die website vormde de basis voor Seezers.com”, zegt Emiel Pegge. Kennispark kende hem een Tijdelijke Ondernemers Plaats (TOP) toe, waartoe een renteloze lening van 40.000 euro behoort. Met zes collega’s, onder wie drie verkopers, probeert hij sinds begin dit jaar bezoek te genereren op zijn internetplatform én bedrijven die Seezers.com inschakelen voor nieuwe ideeën. „We hebben in drie maanden tijd 38 vragen binnen gekregen en hebben op dit moment ongeveer 600 actieve bezoekers. Dat aantal groeit nu heel snel”, zegt Emiel Pigge.

In gesprek met beursgenoteerde ondernemingTot de klanten behoren onder ander de Ziekenhuis Groep Twente, uitzender USG Professionals wegenbouwer Reef en Grolsch. De klant betaalt tussen de 250 en 500 euro per geplaatste vraag. Bij het hoogste tarief benadert Seezers.com via social media specifieke doelgroepenen brengt ze met de klant in contact. Pegge: „Bezoekers van ons platform komen via hun Facebook- of Linkedin-account binnen, dus we kennen hun achtergrond.” Pegge is in gesprek met een grote partij, die wil participeren. „Een beursgenoteerd bedrijf dat onze klanten daadwerkelijk wil helpen bij het uitwerken van de ideeën, die via ons platform zijn binnengekomen. Zij kunnen onze groei versnellen.”

Zie hieronder deOndernemer in Gesprek met Emiel Pegge:

Foto: Emiel Pegge, directeur van internetbedrijf Seezers (Frans Nikkels)