Nieuws Actueel

Selfies op spoor levensgevaarlijk

Merlijn Ensing 30 april 2014

Sociale media zorgen vaak voor mooie beelden, maar leveren ook steeds vaker levensgevaarlijke situaties op en rond het spoor. Spoorbeheerder ProRail maakt zich steeds meer zorgen over voornamelijk jongeren die er foto's of filmpjes maken.

Vorig jaar nog waren er twee doden als gevolg van spoorlopen. Volgens ProRail brengen spoorlopers met hun opnamen op Pinterest, Instagram en YouTube niet alleen zichzelf in gevaar, maar veroorzaken ze ook overlast voor andere reizigers. Als machinisten iemand langs het spoor zien lopen, gaat de trein langzamer rijden. De trein daarachter moet daardoor ook in de remmen, waardoor een sneeuwbaleffect ontstaat. Gemiddeld lopen 33 treinen per dag in totaal bijna 200 minuten vertraging op door spoorlopers.

SelfiefailDit hilarisch filmpje van een jongeman die een selfie probeert te maken met een voorbijrijdende trein op de achtergrond, zet je op het verkeerde been. De selfie lijkt te mislukken door de wind. Fout. Het is de treinman himself. Hij zet letterlijk z'n beste beentje voor. Nu al de selfiefail van het jaar.

LEGO® maakte er een parodie op.