Nieuws Actueel

'Ik wil een zaak openen waar ik mijn vader kan eren'

Martijn de Koning 24 december 2015

Sergio herman the jane restaurant kok

De bouw van het nieuwe restaurant van Sergio Herman, bij de toekomstige jachthaven van Cadzand-Bad, is begonnen, schrijft de PZC.

Ik ga het nog maar eens proberen..." Sergio Herman zegt het met een mengeling van ernst en zelfspot. Twee keer eerder deed de topkok een poging een laagdrempelig restaurant te beginnen, dat zich weliswaar zou onderscheiden, maar waar je veel gemakkelijker zou binnenstappen dan in het voormalige Oud Sluis.

EenvoudigBij zowel Pure C in Cadzand-Bad als The Jane in Antwerpen werd hij min of meer slachtoffer van zijn eigen succes. En van de drijfveren van zijn 'leerlingen' Syrco Bakker en Nick Bril, die beide zaken al snel naar grote hoogte stuwden. En dus doet Herman een nieuwe poging: ditmaal bij de jachthaven in Cadzand-Bad. De bouw van het restaurant, waarin ook de faciliteiten voor de nieuwe haven een plek vinden, is inmiddels begonnen.

Herman blijft met reden vasthouden aan zijn wens een 'eenvoudig' restaurant te beginnen. "Ik wil een zaak openen waar ik mijn vader Ronny kan eren, zíjn gerechten op de kaart kan zetten. Hij heeft mij immers gevormd tot wie ik ben."

AfhalenDe nieuwe zaak krijgt een brede kaart, met de nadruk op vis, schaal- en schelpdieren. "We gaan ook werken met een houtoven en barbecues. De potten komen zo uit de oven op tafel." Het uiterlijk van het gebouw wordt 'stoer en tijdloos', met veel beton en glas. En, voegt Herman toe: "een vleugje rock 'n roll.''

Naast het restaurant komt er ook een 'take awaycafé', waar passanten een snelle hap kunnen afhalen. "Denk aan een glas cava met een bordje mosseltjes, of een een goede kop koffie en een verse pistolet met handgepelde garnalen, die je vervolgens opeet op grote banken aan de rand van de haven of meeneemt naar het strand", verklaart Herman.

Het restaurant gaat in september open, een paar maanden na opening van de jachthaven.