Nieuws Actueel

Serieverkrachter is tong verloren

De 51-jarige man uit Nieuwegein die gezien wordt de 'Utrechtse serieverkrachter' blijft zwijgen over wat hij mogelijk heeft gedaan. Het Openbaar Ministerie heeft in 3 verkrachtingszaken een DNA-match gevonden, maar hij is mogelijk verantwoordelijk voor nog 3 verkrachtingen en 11 pogingen daartoe.

Van onze redactie 17 oktober 2014

Serieverkrachterutrechtzwijgt1065

Dat heeft het OM vrijdag gezegd. Maandag 27 oktober moet de Nieuwegeiner voor het eerst voor de rechter verschijnen. Zijn zaak wordt dan niet inhoudelijk behandeld, omdat het onderzoek naar wat de man heeft gedaan nog niet klaar is. De officier van justitie zal wel ingaan op de stand van zaken in dat onderzoek, aldus het OM.

Er is een DNA-overeenkomst gevonden voor verkrachtingen op 15 september 1995 in Bunnik, op 26 september 1995 in Utrecht en op 24 oktober 2001 in Bilthoven volgens het OM vrijdag.

De Utrechtse serieverkrachter sloeg toe in 1995 en 1996. Daarna was het een poos stil, tot hij in 2001 weer opdook. De Nieuwegeiner liep tegen de lamp toen hij dit jaar DNA moest afstaan in verband met een veroordeling voor een fietsendiefstal. Het Nederlands Forensisch Instituut vond hetzelfde genenmateriaal in 3 verkrachtingszaken, zodat de man op 16 juli daarvoor werd opgepakt. Hij heeft sindsdien geen enkele verklaring afgelegd, zegt het OM.