Nieuws Actueel

Serieverkrachter uit Arnhem moet nog 2 jaar door met tbs

Van onze redactie 6 mei 2015

Image 1637389

Van 1990 tot en met 1994 verkrachtte hij de Huissense stelselmatig. Daarbij werd ook veel geweld gebruikt en meer gedreigd. De toenmalige stiefdochter van de Arnhemmer misbruikte hij in de begin van de jaren 80, toen het meisje tussen de 6 en 9 jaar jong was. De andere Huissense vrouw was in 1989 en 1990 slachtoffer.

Behandeling De man bekende alles en werd in juli 1997 veroordeeld tot een tbs-behandeling. Die gedwongen opname duurt voort tot op de dag van vandaag. Om de paar jaar beoordeelt de rechtbank of verlenging noodzakelijk is of dat de behandeling kan worden afgerond en stopgezet.

Verlenging Afgelopen week werd de tbs met weer eens 2 jaar verlengd. De rechtbank zegt zeker oog te hebben voor de positieve ontwikkelingen die de Arnhemmer doormaakt, maar dat herhalingsgevaar nog immer aanwezig is. Daarnaast denkt de rechtbank – net als de deskundige van de Pompekliniek – dat vooral de komende 2 jaar ‘grote stappen worden gemaakt’.

Het verzoek van de advocaat om de tbs-verlenging tot 1 jaar te beperken, omdat die al zo lang duurt, werd dus afgewezen.