Nieuws Actueel

Serious Request moet met miljoenen minder toe

Van onze redactie 25 december 2015

3fmseriousrequestglazenhuisafstand 2

WOW! Bedankt iedereen! Zonder jullie had dit nooit gelukt!#SR15#GlazenHuis. Dat twitterde dj Giel Beelen donderdagavond direct na afloop van de 3FM-actie Serious Request. De actie bracht dit jaar 7.562.985 euro op, miljoenen euro's minder dan eerdere jaren. Vorig jaar werd in totaal 12 miljoen euro opgehaald. In 2013 bracht de jaarlijkse goededoelenactie ruim 12,3 miljoen euro op.

Gijs de Vries, algemeen directeur van het Rode Kruis, dat het opgehaalde geld zal verdelen, is heel blij met het geld. "Het is geen wedstrijd", zegt hij. "Het is serieus geld, waar we zoveel moois mee kunnen doen voor de kinderen. Elke euro telt. Dit is een prachtig bedrag."

HeerlenRond 21.00 uur donderdagavond verlieten de dj's Domien Verschuuren, Giel Beelen en Paul Rabbering het Glazen Huis in Heerlen, waar ze zes dagen zonder te eten en 24 uur per dag tegen betaling muziek draaiden.

Na hun 'vrijlating' liepen ze naar het podium vlakbij het Glazen Huis, waar de eindopbrengst, 7.562.985 euro, bekend werd gemaakt. De opbrengst gaat dit keer naar kinderen en jongeren in conflictgebieden als Syrië, Zuid-Sudan, de Centraal-Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo.

Ilse DeLangeDe drie dj's lieten zich vorige week vrijdag vrijwillig opsluiten in het Glazen Huis op het Pancratiusplein in Heerlen door de Britse singer-songwriter James Morrison en Ilse DeLange. De deur werd donderdagavond weer opengedaan door diegene die tijdens een Serious Request-veiling het hoogst had geboden voor deze handeling.

De plaatjes draaiende mannen trokken veel belangstelling. Ook op kerstavond was het druk rond het Glazen Huis. Op een buitenpodium traden sinds het einde van de middag artiesten op als Dotan, Typhoon, Lucas Hamming en Nielson.

SupertrotsOok andere (voormalig) betrokkenen reageerden via Twitter op het eindbedrag. Presentator Eric Corton zegt: "Wat een waanzinnig serieus zinnig en welbesteed bedrag.. 7.5 miljoen voor Serious Request. Trots op 3FM en alle dj's. Supertrots!'' De voorgaande jaren bracht Corton de 'stille ramp', waar de radiozender ieder jaar geld voor inzamelt, in beeld (en geluid).

Voormalig 3FM-radio-dj Gerard Ekdom, vorig jaar zelf nog in het Glazen Huis, zegt op Twitter enorm trots te zijn ´op vriendjes @paul3fm @giel3fm en @Domien! Well done guys!´

DJ-Coen Swijnenberg, eveneens voormalig 3FM en voormalig 'bewoner' van het Glazen Huis: `Wat veel geld hebben de #3FM vriendjes opgehaald!! Topweek, genoten! En @domien, @paul3fm en @giel3fm: lekker gewerkt!`

Darfur3FM begon in 2004 met de actie Serious Request. Toen werd ruim 900.000 euro opgehaald voor een mobiel ziekenhuis in Darfur. Sindsdien voerde de radiozender ieder jaar actie voor een 'stille ramp'. In 2016 bouwt 3FM zijn bekende Glazen Huis in de week voor kerst op in Breda.