Nieuws Actueel

Servicedienst Harense Smid zelfstandig verder

Van onze redactie 18 november 2014

Dat zegt directeur Jan Hoogstrate. De 33 personeelsleden kunnen aan het werk blijven en dit bedrijf gaat ook de servicediensten van de BCC-winkels in Nederland verzorgen. Het nieuwe bedrijf gaat mogelijk verder onder de naam: Smid Servcice,

De overname en reorganisatie van Him Retail, waar naast de Harense Smid ook Mikro-Elektro en It's Electronics onder vallen, gaat waarschijnlijk tussen de 50 en 150 arbeidsplaatsen kosten. De ontslagen vallen onder meer in de winkels die dicht gaan en op het hoofdkantoor in Oss.

88 jaar na de opening van de 1ste winkel in Haren verdwijnt de naam van elektronicaketen Harense Smid uit het straatbeeld. Concurrent BCC neemt alle winkels van de Harense Smid over. Ook de zaken van Mikro-Electro en It's Electronics gaan mee over naar BCC. Meerdere winkels gaan sluiten en de 18 zaken die overblijven gaan verder onder de naam BCC.

De branche van consumentenelektronica heeft het moeilijk, mede door de agressieve werkwijze van MediaMarkt en de concurrentie van webshops. Daardoor ging de Harense Smid in juli 2013 al failliet. Samen met Mikro-Electro volgde kort daarop een doorstart met 25 van de 33 filialen.