Nieuws Actueel

SGP maakt reclame voor vreemdgaan

Van onze redactie 17 maart 2015

Image 4812074

Het bericht ging hard op Twitter na de aankondiging van voorman Kees van der Staaij dat de partij een campagne begint om huwelijkse liefde en trouw te promoten. Dankjewel, zegt mede-oprichter Erik Drost van SecondLove dan ook.

Verdubbeling De datingsite voor echtbrekers noteerde een verdubbeling van het aantal bezoekers tijdens de uitzending van het programma van Jeroen Pauw waarin Van der Staaij aankondigde geld te gaan inzamelen om billboards en een website te betalen, vertelt Drost. "Vooral van vrouwen. Misschien omdat het in de uitzending ging over mannen die vreemdgaan."

"Dergelijke sites maken stevig reclame. Dan kun je het erbij laten, of ervoor kiezen om je eigen, positieve boodschap van liefde en trouw er tegenover te zetten", motiveert Van der Staaij.

Grootspraak Dat alle aandacht SecondLove alleen maar meer bezoekers oplevert, doet hij af als 'grootspraak'. "Ik denk dat als verhalen van mensen die door dit soort sites en contacten enorm in de ellende zijn gekomen indringend naar voren komen, dit helpt om die sites te dwarsbomen."

Bij de SGP stromen de donaties ondertussen binnen, vertelt een woordvoerder. "Onderzoek wijst ook uit dat 70% van de Nederlanders dit soort sites en gedrag afwijst."

Bij SecondLove Nederland en België zijn 560.000 profielen aangemaakt. Een onderzoek onder 2.000 leden wijst uit dat de VVD veruit de meest populaire politieke partij is en 50+ met 1% de minst populaire. De combinatie SGP/ChristenUnie scoort 3%.