Nieuws Actueel

SHO: 7,4 miljoen voor strijd tegen ebola

Van onze redactie 29 november 2014

Actievoorzitter Henri van Eeghen van SHO is heel blij met het resultaat van de inzameling. ,,Het Nederlands publiek heeft ongelooflijk veel gegeven. Hartverwarmend, ik ben er heel dankbaar voor."

Tijdens de actieweek waren er grotere en kleinere acties, onder meer van scholen, kerken en sportverenigingen. Ook kwamen er donaties binnen van het Nederlands elftal, de bemanning van het marineschip Karel Doorman en de Islamitische Stichting Nederland. Op de laatste dag van de actieweek konden mensen die geld wilden doneren, bellen met een belpanel dat door bekende Nederlanders werd bemand, onder wie Emile Ratelband, Anita Witzier en Nicolette Kluijver.

Giro555 blijft nog tot begin februari open voor donaties voor de strijd tegen ebola. Maar de SHO zendt dan geen tv- en radiospotjes meer uit om de hulpactie onder de aandacht te brengen, alleen nog oproepen via sociale media. Toch verwacht Van Eeghen dat er de komende maanden nog geld zal binnenkomen. ,,Er zijn veel acties gepland die nog moeten plaatsvinden, zoals een galadiner in december."