Nieuws Actueel

Shoppen in 3D Virtual Reality

Rik Nizet 21 oktober 2015

Shoppen virtual reality middelgroot

In een aantal winkels van Tommy Hilfiger kunnen kunnen consumenten in een 3D Virtual Reality omgeving op de eerste rang een fashion show bijwonen om daarna meteen door de collectie in de winkel te shoppen.

Klanten van Tommy Hilfiger kunnen de Fall 2015 Hilfiger Collection runway show in 3D, 360-graden virtual reality ervaren. Het concept is gelanceerd in de Tommy Hilfiger flagship store op 5th Avenue in New York, gevolgd door aanvullende locaties in Amsterdam, Londen, Parijs, Milaan, Düsseldorf, Florence, Zürich en Moskou.

VIP-plekDe nieuwste versie van WeMakeVR's innovatieve Virtual Reality camera stelt shoppers in staat de show te ervaren vanuit een VIP-plek, en krijgen een kijkje achter de schermen van de Fall 2015 Hilfiger Collection. Consumenten krijgen de unieke mogelijkheid om de show backstage te ervaren, iets wat doorgaans niet mogelijk is voor mensen die niet bij de productie betrokken zijn.

15 Hilfiger Collection"Onze speciale virtual reality camera's, samen met Tommy Hilfiger's creatieve visie voor de Fall 15 Hilfiger Collection fashion show, heeft geresulteerd in een ervaring die verder gaat dan die van VIP-genodigden." aldus Avinash Changa, oprichter en CEO van WeMakeVR. "Gebruikers krijgen een bijzonder kijkje achter de schermen; ze staan letterlijk naast de modellen vlak voordat ze de runway op gaan. Je voelt echt de spanning als je net na de show backstage bent."

RetailDeze samenwerking geeft de waarde aan van WeMakeVR's producties voor retail. Het biedt unieke mogelijkheden om de consumentenbeleving te versterken, en het merk en de consument dichter bij elkaar te brengen. "We streven naar het continue overtreffen van de verwachtingen van de consument, en ze retail-ervaringen te bieden waarvan ze niet wisten dat deze mogelijk waren", aldus Avery Baker, Chief Brand en Marketing Officer voor Tommy Hilfiger. De samenwerking met WeMakeVR geeft toegang tot een uniek aspect van onze wereld, waardoor we consumenten in de winkelomgeving elk seizoen kunnen verbinden met een van onze grootste brand events.

Wow-factor"Toen we onze technologie en visie aan Daniel Grieder, global CEO van Tommy, presenteerden zag hij meteen de mogelijkheden die onze samenwerking bood. Hij begreep dat WeMakeVR niet alleen kijkt naar de technologie, maar VR toepast op een wijze die een meerwaarde biedt naast de initiële wow-factor. Er is een hele goede samenwerking ontstaan met Daniel en zijn team, WeMakeVR en Tommy zien in VR een sterke tool voor de modebranche."