Nieuws Actueel

Siebel in Russische handen

Rik Nizet 27 februari 2014

De failliete juweliersketen Siebel is verkocht aan het Russische Moscow Jewelry Factory. Dat heeft curator Marinus Pannevis donderdag bekendgemaakt.Lees ook:Siebel, al 100 jaar een begripSiebel sluit de deuren

Moscow Jewelry is van plan om de Siebel winkelketen binnen 2 weken te heropenen voor het publiek. Siebel heeft in totaal 36 winkels. Het Russische bedrijf wil het aantal winkels de komende 3 jaar uitbreiden tot meer dan 60.

Rustiger vaarwater"Siebel komt gelukkig weer in rustiger vaarwater, onder leiding van een zeer professionele en succesvolle koper'', aldus Pannevis.

Volgens de curator betekent de transactie goed nieuws voor het personeel van Siebel: "De koper zal een groot aantal personeelsleden een baan aanbieden, zodat de winkels op de vertrouwde wijze kunnen worden voortgezet. In de loop van volgende week wordt het personeel nader geïnformeerd door de koper.'' Er werkten ongeveer 170 mensen bij de onderneming.

Over de kopSiebel ging vorige maand over de kop, nadat de verkopen in december waren tegengevallen en de Rabobank een belangrijk krediet had opgezegd.

Curator Pannevis meldde vorige week dat er meerdere partijen een bod op de failliete keten hadden uitgebracht. Het is onbekend wat de Russen betalen voor Siebel.