Nieuws Actueel

Siebel maakt een doorstart

Jeroen Jansen 11 februari 2014

Juweliersketen Siebel gaat vanaf woensdag 12 van de 36 winkels heropenen, "als opmaat naar een doorstart''. Dat heeft de curator van het failliete bedrijf Marinus Pannevis dinsdag bekendgemaakt.

Lees ook:

Siebel sluit de deurenSiebel Juweliers al 100 jaar een begrip

De winkels blijven open tot 1 maart. "Wij hopen dat de doorstart daarop aansluit'', aldus Pannevis. Het gaat om de winkels in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Maastricht, Breda, Amersfoort, Eindhoven, Goes, Utrecht, Haarlem, Apeldoorn en Den Haag.

"Siebel Juweliers wil de klanten graag van dienst zijn. De mensen, de winkels en de vele mooie artikelen van Siebel zijn beschikbaar. De duizenden reparatieartikelen en de trouwringen worden weer via de winkels uitgeleverd'', zegt de curator.

Siebel ging vorige maand over de kop, nadat de verkopen in december waren tegengevallen en de Rabobank een belangrijk krediet had opgezegd. Er werkten ongeveer 170 mensen bij de onderneming.

Pannevis zei eind vorige maand dat de failliet verklaarde juweliersketen hoogstwaarschijnlijk binnen "een paar weken'' een doorstart zou maken.