Nieuws Actueel

Siebel sluit de deuren

Bram de Vrind 17 januari 2014

Juweliersketen Siebel zit in diepe problemen. De keten heeft vrijdag per direct alle 36 winkels en de webshop gesloten. Dit maakte de directie van Koninklijke Siebel Juweliers bekend.

Lees ook:

Siebel Juweliers al 100 jaar een begrip

Onduidelijk is nog of de keten een faillissement boven het hoofd hangt. "Binnenkort zal er meer duidelijkheid komen over de toekomst van de juweliersketen en haar medewerkers", aldus de mededeling van het bedrijf. Volgens FNV Bondgenoten werken er ongeveer 170 mensen bij Siebel.FaillissementEen woordvoerder van Siebel ontkende eerder tegenover De Telegraaf dat het gaat om een faillissement. "De winkels zijn tot nader order gesloten". Siebel komt mogelijk later op de dag met een officiële mededeling.

CuratorNiels Suijker, bestuurder bij FNV Bondgenoten, vermoedt dat het wel om een faillissement gaat. "Ik heb van een aantal leden gehoord dat er een curator is aangesteld. Maar ik heb de directie nog niet kunnen spreken. Het is even afwachten", aldus Suijker.

Rijke historie

Als het doek voor Siebel valt, dan betekent dat het einde voor een bedrijf met een rijke historie. Siebel mocht sinds vorig jaar het predicaat Koninklijk voeren. De eerste juwelierszaak opende op 30 maart 1912 aan de Weste Wagenstraat in Rotterdam.

Grootste ketenMet 37 vestigingen in Nederland en een partnerschap met Wehkamp.nl is Siebel Juweliers de grootste keten van Nederland in het midden tot hoog geprijsde segment.

Krachten bundelenSiebel en juweliersgroothandel Aurum maakten afgelopen juni bekend dat ze hun krachten gingen bundelen. Door het samengaan ontstond één sterke onderneming op het gebied van groot- en detailhandel in de juweliersbranche, zo maakten beide bedrijven bekend.FranchisersDoor de fusie ontstond een onderneming die naast de groot- en detailhandelsactiviteiten ook ging optreden als franchisegever. Daarmee ontstonden kansen voor starters in de branche. Ook kan de formule helpen bij de opvolging van zelfstandige juweliers die met pensioen willen gaan, was het devies.Eigen merkenAurum, House of Jewels and Watches, ontwerpt, koopt en verkoopt sieraden, horloges en accessoires van diverse eigen merken. Ook verzorgt Aurum de exclusieve distributie in Nederland van diverse andere merken horloges en sieraden.Siebel Juweliers is vooral actief in de hoofdstedelijke gebieden, de partners van Aurum zijn buiten deze gebieden in de 'provincie' gevestigd.