Nieuws Actueel

Sint verbindt ondernemers in Vianen

Sinterklaas trekt komende zaterdag net als vroeger door de verschillende wijken van Vianen. Het moet ondernemers in de stad verbinden. Dat schrijft het AD.

Astrid Pel | Foto: William Hoogteyling 17 november 2016

Vianen Sinterklaashuis Voorstraat

Het Sinterklaashuis op de Voorstraat is al tiptop in orde voor de logeerpartij van Sinterklaas. Zaterdag zet de Sint weer voet aan wal in Vianen en hij heeft meteen een nieuwtje voor alle kinderen: Sinterklaas gaat niet zoals afgelopen jaren alleen naar het centrum van de stad, maar trekt met zijn Zwarte Pieten vanaf de boot de verschillende wijken in, net zoals vroeger. Sinterklaas komt hiermee tegemoet aan een grote wens van kinderen, ouders en ondernemers in de Hagen en de Monnikenhof.

De wijk in

Voorzitter van de Ondernemersvereniging Vianen (OVV) Dick Barelds, vindt het belangrijk dat de goedheiligman op de dag van de intocht niet alleen naar de Voorstraat gaat maar de wijken in trekt. Het is een van de zaken die het nieuwe bestuur wilde veranderen toen het aantrad begin dit jaar. ,,Vianen is niet alleen de Voorstraat'', zegt Barelds. ,,Het nieuwe bestuur zoekt nadrukkelijk aansluiting bij de ondernemers in de andere wijken rondom de winkelcentra, in de Monnikenhof en de Hagen en ook bij de oudere inwoners in het Hof van Batestein.''

Kerstevenement

Bij gesprekken begin dit jaar over het evenement 'Kerst in de Vrijstad', dat weer rond de Voorstraat wordt opgezet, trokken ondernemers uit de Monnikenhof aan de bel bij het bestuur van de OVV. Het bleek dat dit evenement op dezelfde dag werd gehouden als de jaarlijkse kerstmarkt in de Monnikenhof. ,,Dat vonden ze natuurlijk niet handig'', zegt Barelds. ,,Daarop was mijn voorstel om rond kerst de activiteiten gezamenlijk op te pakken met de andere wijken. Waarom doen we dat ook niet met Sinterklaas vroegen we ons toen af. Zo is het gekomen.''

Spijkers met koppen

Vervolgens werden er spijkers met koppen geslagen en zo gaat Sinterklaas vanaf de boot voor het eerst dit jaar weer de wijken in waarna hij kan bijkomen van dit rondje in het Sinterklaashuis in het centrum van Vianen.

Barelds hoopt dat hiermee een begin is gemaakt om alle (kleine) ondernemers in Vianen meer te verbinden.

Het Sinterklaashuis aan de Voorstraat 61 gaat woensdag 23 november voor het eerst officieel open tot en met zaterdag 3 december.

Gerelateerde artikelen

Worstletters voor Sinterklaas

Ondernemers zetten zich schrap voor komst van Sint

Jumbo doet ook Sinterklaas in de ban op verpakkingen