Nieuws Actueel

Sinterklaas

Rik Nizet 28 november 2014

Meer dan de helft (51 procent) van de hulpsinterklazen geeft dit jaar naar verwachting minder uit aan cadeaus dan vorig jaar. Slechts 8 procent zegt meer uit te geven. Dat maakte het economische bureau van ING vrijdag bekend op basis van eigen onderzoek.'Pepernoot is de nieuwe kaas'

Gemiddeld slaan de hulpsinten voor 75 euro aan cadeautjes in dit jaar. Twee jaar geleden was dit nog 80 euro.

PresentjesRuim een kwart zegt deze ronde meer dan 100 euro uit te geven. Ruim de helft (52 procent) van de hulpjes van de sint geeft minder dan 50 euro uit aan presentjes. Bij ruim één van de drie respondenten (35 procent) komt Sinterklaas of de Kerstman zelfs helemaal niet langs dit jaar. Dat aandeel neemt de laatste jaren toe.

Dat de hulpsinten dit jaar minder uitgeven noemt ING verrassend. "Het vertrouwen van consumenten ligt immers op een veel hoger niveau. Ook is de koopkracht van veel mensen dit jaar voor het eerst sinds jaren weer iets toegenomen", aldus het economische bureau.

Volgens de economen wint de Kerstman het dit jaar voor het eerst van de sint met een nipte overwinning. Bij 24,4 procent van de respondenten komt de Kerstman met cadeaus langs, bij 24 procent de goedheiligman.