Nieuws Actueel

Sjaak Rijke in Bamako langs president Mali (video)

Van onze redactie 7 april 2015

Image 4844609

Hij wordt daar ontvangen door de president van het West-Afrikaanse land, Ibrahim Boubacar Keïta. Op het vliegveld waren Nederlandse en Franse diplomaten en leden van de Malinese regering aanwezig.

Extra beveiligd De route van de luchthaven van Bamako naar het paleis van het staatshoofd wordt door militairen en politie extra beveiligd. Het is nog onduidelijk wanneer Rijke terugvliegt naar Nederland.

De treinmachinist uit Woerden, die in november 2011 in Mali werd ontvoerd, is daar maandag bevrijd door Franse militairen. Naar omstandigheden maakt hij het goed, maar hij zal natuurlijk wel uitgebreid worden onderzocht, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Feestelijke ontvangst De gemeente Woerden praat met de familie over een feestelijke ontvangst. ,,Het is nog niet duidelijk of Sjaak en zijn familie daar prijs op stellen'', aldus een woordvoerder. ,,Alle scenario's zijn nog mogelijk.'' Volgens de zegsman is het niet uitgesloten dat Rijke onderweg naar Nederland een tussenstop maakt in Frankrijk omdat antiterreureenheden uit dat land hem hebben bevrijd.