Nieuws Actueel

Sjuul Paradijs per direct weg bij Telegraaf

Rik Nizet 18 mei 2015

Sjuul paradijs telegraaf tmg stapt op middelgroot

Sjuul Paradijs stapt per direct op als hoofdredacteur van De Telegraaf. Dat heeft de Telegraaf Media Group (TMG) zondagavond bekendgemaakt. Zijn werk wordt tijdelijk overgenomen door andere leden van de hoofdredactie, met adjunct Jan-Kees Emmer als eerste aanspreekpunt.

"Met grote dankbaarheid kijk ik terug op 29 jaar dat ik in dienst van de lezers mijn journalistieke werk heb kunnen doen en de belangen van De Telegraaf kon dienen", laat Paradijs weten in een schriftelijke verklaring. "Alle Telegraafmedewerkers wens ik succes toe met hun werk om het concern en de Telegraafmedia nog sterker te maken dan ze nu al zijn."

Hard geknoktVolgens de directeur van TMG Landelijke Media, Harry de Wit, hebben hij en Paradijs zondag besloten dat Paradijs vertrekt bij de krant. "Ik ben Sjuul dankbaar voor zijn bijdragen aan onze organisatie al die jaren. Hij heeft al die jaren hard geknokt voor dagblad De Telegraaf", aldus De Wit.

Paradijs werkt sinds 1986 bij TMG. Hij begon bij De Echo als verslaggever en stapte in 1988 over naar De Financiële Telegraaf. In 2005 werd hij adjunct-hoofdredacteur van de krant. Sinds 2009 was hij algemeen hoofdredacteur.

Uitgelekte mailIn april bleek uit een uitgelekte mail dat een overgrote meerderheid van de redactie van De Telegraaf het niet eens is met de plannen van het bestuur van TMG. Dat zou de krant willen opdelen in stukken, waarbij katernen als Vrouw, Privé en Autovisie worden losgekoppeld van de krant, meldden verschillende media. Daardoor zou hoofdredacteur Paradijs zijn zeggenschap over de katernen kwijtraken. Het is niet bekend gemaakt of dit nu de reden is voor het vertrek van Paradijs.