Nieuws Actueel

Slachterij speelt open kaart

Lotte Grimberg 23 oktober 2014

Vleesverwerker VION zet voortaan keuringsresultaten en rapporten van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) over het bedrijf online. De door schandalen geplaagde onderneming hoopt zo het vertrouwen in de voedselveiligheid te herstellen.

Lees ook:

VION neemt vleesproducent over

Slachterijen"Vion zet vanaf vandaag bij wijze van spreken de deuren van de slachterijen open, zodat iedereen met eigen ogen kan zien hoe zorgvuldig wij werken en dat we niets te verbergen hebben'', zegt topman Michiel Herkemij.

VarkensslachtingenDonderdag publiceerde Vion de eerste gegevens. Daarin is informatie terug te vinden over het aantal varkensslachtingen in de Nederlandse vestigingen van VION. Het is de bedoeling dat op termijn ook rapporten van bijvoorbeeld toezichthouder Skal en Lloyds op de website worden geplaatst, zodra met die partijen hierover overeenstemming is bereikt.

Herhaling"Ik kan niet garanderen dat in het productieproces geen incidenten plaatsvinden. Maar ik kan wel verzekeren dat we die altijd zelf bekend zullen maken met daaraan gekoppeld de maatregelen die we genomen hebben om herhaling te voorkomen'', aldus de Vion-directeur.

VleesschandalenVion is een van de grootste vleesbedrijven in Europa en kampt de laatste jaren met financiële tegenslagen en vleesschandalen. Het bedrijf raakte vorig jaar enorm in opspraak omdat er zou worden gesjoemeld met vlees.