Nieuws Actueel

Slachtoffer (76) afperser gedrogeerd en mishandeld

Van onze redactie 16 december 2014

Ze klopt op donderdag 4 december bij de bejaarde man op de ruiten en vraagt geld om met de bus naar haar zieke moeder in het ziekenhuis te kunnen gaan. 20 euro is genoeg. Herman geeft haar het geld in het volste vertrouwen dat hij haar ermee helpt.

Zeker nadat hij erachter komt dat hij haar moeder kent. En iemand in nood, zeker een bekende, help je voort. Hij vraagt haar binnen. Vanaf dat moment breekt een dramatische periode aan voor de Enschedeër, die zwicht voor de eis om boodschappen voor haar te betalen en tijdens een uren durende rit door Enschede geld voor zijn afperser moet pinnen.

Telefoon afgepakt Op de parkeerplaats van een supermarkt grijpt ze hem bij de keel. Ze wil al zijn contante geld. In de auto deelt ze krachtige porren uit in de ribbenkast van haar slachtoffer. De man kan niemand bellen. Zijn telefoon is afgepakt.

Gedrogeerd Hij denkt dat hij tijdens de eerste ontmoeting op de bank in de woonkamer gedrogeerd is. Hij is naar het toilet geweest, drinkt zijn biertje uit en voelt zich plotseling helemaal lam en verward. Dagen nadien heeft hij nog moeite om de zaken op een rij te krijgen.

Schoonmaakster De afpersing komt aan het licht als de schoonmaakster vier dagen later onder de bank een tablet van het kalmeringsmiddel Oxazepam vindt, een medicijn dat haar werkgever niet gebruikt. Ze ondervraagt hem en het lijdensverhaal komt er beetje bij beetje uit. Het is voldoende om de familie in te schakelen. Zijn dochters alarmeren de politie. Er hebben zich inmiddels nog vier slachtoffers gemeld.