Nieuws Actueel

Slachtoffer ontplofte auto Veghel zelf aangehouden

Van onze redactie 19 november 2014

De huiszoeking in Veghel vond plaats nadat er eerder op de dag op de VeghelseLangedonk een auto ontplofte. De bestuurder raakte daarbij ernstig gewond. Naast het onderzoek van de ontplofte auto en een 2de voertuig daar in de buurt, doorzocht de politie 2 woningen.

Woning In 1 van deze woningen aan de Snipdonk in Veghel trof de politie meerdere goederen aan die in beslag zijn genomen. Het gaat om een hoeveelheid verdovende middelen en versnijdingsmateriaal. De stoffen die in jerrycans, zakken en emmers zijn aangetroffen zijn naar alle waarschijnlijkheid chemicaliën.

Onderzoek Het 44-jarige slachtoffer uit Erp werd dinsdagmiddag ontslagen uit het ziekenhuis en direct aangehouden door de politie. De man zit vast voor verder onderzoek. De burgemeester van Veghel heeft inmiddels een bestuurlijke sluitingsmaatregel opgelegd in het kader van de Opiumwet. Dit houdt in dat het pand aan de Snipdonk vanaf 11 november 3 maanden is verzegeld. Het onderzoek naar de explosie van de auto gaat intussen onverminderd door.