Nieuws Actueel

Slachtoffers gangsterduo claimen 140.000 euro

Van onze redactie 4 maart 2015

Image 4761796

De hoogste claim is 45.000 euro smartengeld, van de mishandelde Liebregts in het Brabantse Lage Mierde. Hij kwam op 18 februari 2014 hooi brengen bij een recreatiewoning. Daar was de gijzeling van de bewoner en twee vrouwelijke wandelaars door het verdachte stel gaande. ,,Ik keek recht in de loop van een vuurwapen. De zeer agressieve blik is op m'n netvlies gebrand'', aldus slachtoffer Liebregts. Hij zegt de gevolgen nog elke dag te voelen.

Claim 'on-Nederlands hoog'

Zijn advocaat Gertjan Mooren verdedigde de claim op smartengeld, die voor Nederlandse begrippen enorm hoog is, op een bijzondere manier. Hij wees op de kosten die het opsluiten van de Turkse-Enschedese en de geadopteerde Braziliaan de samenleving kost. ,,Dat is voor afgelopen jaar tussen de 150.000 en 200.000 euro. Is 45.000 euro dan zo gek?'' Volgens deze raadsman kan geld dat het gangsterduo zou moeten betalen het rechtvaardigheidsgevoel van slachtoffers teruggeven.

Advocaat Mooren verwoordde het gevoel van veel betrokkenen. Velen vinden dat de beschrijving van het verdachte koppel als Bonnie en Clyde geen recht doet aan hun meedogenloze en gevoelloze optreden. ,,Van enige romantiek is geen enkele sprake. Dit was keihard, gewelddadig en crimineel handelen.''