Nieuws Actueel

Slachtoffers gangsterduo krijgen stem

Van onze redactie 4 maart 2015

Image 4792268

Op de derde zittingsdag worden de zogenoemde benadeelde partijen besproken. Zij kunnen schadeclaims indienen en een slachtofferverklaring (laten) voorlezen. Er zouden acht verklaringen aan de orde komen, meldt het Nieuwsblad van het Noorden.

Slachtoffers

De slachtoffers zijn een man uit Echten en een vrouw uit Meppel in Drenthe, twee mannen en twee vrouwen uit Lage Mierden in Brabant, twee vrouwen en twee mannen op een naturistencamping in Enschede en een gegijzelde oma, haar dochter, schoonzoon en twee kleindochters in Enschede-Zuid.

De rechtbank bespreekt woensdagmiddag de persoonlijke omstandigheden van de Turkse-Enschedese Merve en de als baby geadopteerde Braziliaan Marco. Hij is opgegroeid in een bakkersgezel in Friesland. Hij is al in z'n tienerjaren ontspoord.

Dat komt vaker voor bij geadopteerde kinderen, heeft professor dr. René Hoksbergen meerdere keren benadrukt. Hij is in ons land de deskundige op het gebied van adoptie.

Pieter Baan Centrum

Merve en Marco zijn samen zeven weken geobserveerd in het Pieter Baan Centrum. Een deskundige van de justitiekliniek wordt deze woensdagmiddag als getuige gehoord.

De strafzaak eindigt vrijdag met het requisitoir van de twee officieren van justitie, de pleidooien van de beide advocaten en het laatste woord van B. en Van der P.