Nieuws Actueel

Slachtoffers Haaksbergen willen monstertruck in beslag nemen

Van onze redactie 27 november 2014

De letselschade-expert Yme Drost heeft namens 43 slachtoffers van de fatale stuntshow in Haaksbergen toestemming aan de rechter gevraagd om beslag te leggen op de monstertruck. De voorzieningenrechter wilde donderdag niet akkoord gaan. Hij wil eerst de belanghebbenden horen. Dat zijn behalve de slachtoffers ook het Openbaar Ministerie (OM) en de stuntchauffeur Mario Doornink, eigenaar van de monstertruck.

Aansprakelijkheid Drost wil beslag leggen op de monstertruck om zo veilig te stellen dat er iets van geld te halen valt voor de slachtoffers. Hij heeft op 15 oktober de stuntpiloot aansprakelijk gesteld. „Maar hij erkent geen aansprakelijkheid en speelt ook nog altijd geen open kaart in hoeverre hij verzekerd is voor dit ongeval.” Op papier zou de monstertruck een waarde kunnen hebben van een kwart miljoen. Volgens KRO-programma Brandpunt Reporter is Doornink niet verzekerd.

Verduistering voorkomen​Drost: „Ik weet niet wat de waarde bij verkoop is, maar ik wil hoe dan ook voorkomen dat de truck straks verduisterd wordt. Justitie heeft inmiddels met de truck een aantal testen gedaan en mogelijk geven ze hem binnenkort terug aan Doornink. Mogelijk staan mijn cliënten dan met lege handen. Zeker als er misschien helemaal geen verzekering is die de schade dekt. En mijn cliënten zijn ook niet de enigen die een vordering hebben.”

Inbelagname De Hengeloër zegt zich niet voor te kunnen stellen dat justitie zich verzet tegen de inbeslagname. „Als het goed is loopt haar doel parallel aan dat van mijn cliënten. Die hebben op hun beurt geen enkel belang om het onderzoek van het OM te frustreren. We gaan de truck niet uit handen halen van justitie, ze kan gewoon blijven doorwerken.”