Nieuws Actueel

Slager Gerard ter Laak uit Oldenzaal: ‘Doe wat aan Deurningerstraat!’

Van onze redactie 3 juni 2015

Deurningerstraat Oldenzaal

Het verlagen van WOZ-taxatiewaarden is volgens Ter Laak één manier om ondernemers te ondersteunen. Pandeigenaren kunnen hun onroerend goed dan tegen een lagere huurprijs aanbieden. De bezorgde ondernemer pleit ook voor het afschaffen van allerlei ‘belemmerende regels, leges en lastingen voor het maken van reclame’.

VerkeerTer Laak zou ook graag zien dat, net als in ‘welvarende tijden’, doorgaande verkeer richting Plechelmusplein weer mogelijk wordt gemaakt. Kortstondig gratis parkeren kan ertoe leiden, dat het winkelende publiek meer oog krijgt voor de Deurningerstraat. Als de consument met een parkeerbon dertig minuten gratis mag parkeren voor de winkels in de binnenstad, bevordert dat het snel inladen en betalen van de aankopen.

BinnenstadSlager Ter Laak dringt eveneens aan op het beperken van winkel- en horecabestemmingen buiten de binnenstad. Hoewel hij geen voorbeelden noemt, lijkt de Oldenzaler te zinspelen op de plannen van Herman Bodéwes op het terrein van de voormalige Geldermanfabriek. Zoals deze krant eerder meldde, wil de eigenaar-directeur van Shelter Storage graag een runshopcenter beginnen op deze locatie. Ter Laak: „Fabriekshalen en terreinen van weleer dienen deze bestemming te behouden totdat de stad is gegroeid naar een veelvoud van het huidige aantal inwoners.”

Hij stelt dat zijn suggesties positief onthaald zullen worden door de consument. „En dat zal in positieve zin afstralen op de binnenstad.” Volgens Ter Laak staan er momenteel negen panden leeg aan de Deurningerstraat. De komende maanden komen er daar nog eens twee bij.