Nieuws Actueel

Slagerij Pennings in Nijverdal houdt in de zomer de deur open: 'Al 15 jaar draaien we ook in de vakantie gewoon door'

Van onze redactie 22 juli 2015

Slagerij Pennings Nijverdal Lenneke Lingmont

Want vergis je niet... "Het afbouwen en weer opstarten is een enorm proces", zegt mede-eigenaar Gerben Pennings. "Dat moet je niet onderschatten. Daar ben je dagen druk mee. En er zit ook een flinke stressfactor in. Je moet tot de laatste dag voldoende op voorraad hebben, anders stel je je klanten teleur. En ook al is het vlees vacuüm verpakt en heel lang houdbaar, je kunt het niet de hele tijd in de koeling laten als de zaak dicht is." Nu kan de productie gewoon door draaien. "We zijn volledig ambachtelijk, slachten zelf en produceren zelf. En ja, er wordt ook in de zomer geslacht, al doen we dan wel een koetje minder. "

Familiebedrijf In het familiebedrijf wisselen broers en neven elkaar af in de zomer. Gerben: "Sinds ik erbij ben gekomen in de slagerij doen we dat zo. We gaan om de beurt twee weken op vakantie. Zelf ben ik net terug, volgende week is bijna iedereen weg en sta ik een weekje alleen. Maar voor de klanten wil je toch gewoon open zijn. En mensen hebben er dan wel begrip voor dat ze soms wat langer moeten wachten. Zeker in het weekeinde, want dan zijn we heel druk, met al die barbecues vooral." Er zit in elk geval genoeg familie in de zaak om iedereen een paar weken vakantie te gunnen. Het begon al met de opa van Gerben, daarna nam zijn vader het over. En nu zijn er broers en neven. "Allemaal Pennings."

Foto: Lenneke Lingmont