Nieuws Actueel

Sligro breidt uit met 3.0 vestiging Utrecht

Van onze redactie 19 november 2015

Sligronieuwevestiging1065

In het bijzijn van (sterren)chefs opende horecagroothandel Sligro maandag de nieuwe ‘3.0 vestiging’ in Utrecht. Onder andere Erik van Loo (Parkheuvel**), Rogér Rassin (La Rive*) en Vito Reekers (Karel V) waren bij de opening aanwezig.

De officiële opening werd verricht door Willibrord van Beek, commissaris van de Koning en de provincie Utrecht. De zogeheten ‘3.0 vestiging’ heeft een assortiment van zo’n 45.000 artikelen, met onder andere dagverse producten, diepvries, kruidenierswaren, wijn en non-food.

InspiratieRogér Rassin van het Amsterdamse restaurant La Rive maakte tijdens zijn kookdemonstratie een gerecht van geroosterde coquille met geroosterde artisjok, handgerolde couscous met een crème van gevogelte, kruidenolie en een beetje citrus. “Inspiratie haal ik uit mezelf. Maar ook uit de media, internet, boeken, tijdschriften en uit mijn team. Het komt overal vandaan", vertelt Rassin. "De gerechten ontstaan vaak in samenspraak met m’n sous-chefs.”

Nadat Rassin het gerecht heeft bedacht, haalt hij de sommeliers erbij. “Zij geven hun oordeel over het gerecht, vervolgens gaan we aan de slag met de wijnspijs.”

Prix Culinaire Le TaittingerZijn sous-chef Keng Vichianrat gaat maandag 23 november naar Parijs voor de internationale finale van de Prix Culinaire Le Taittinger. “Hij oefent veel voor de culinaire wedstrijd. Onze collega's proeven de smaken, bekijken de texturen en beoordelen de gerechten.”

HorecaHeldenEerder werd bekend dat Sligro in samenwerking met Entree Magazine het magazine HorecaHelden uitbrengt. HorecaHelden is een ode van Sligro en Entree aan de Utrechtse horeca, met verhalen over innovatieve concepten, horecaklassiekers en een kijkje achter de schermen van topchefs uit de stad. “De Utrechtse horeca verdient het om in de spotlights te staan. De diversiteit is groot en het aanbod van vernieuwende concepten blijft groeien. Utrecht staat met andere woorden stevig op de kaart”, aldus Peter Neefs, vestigingsdirecteur Sligro Utrecht.