Nieuws Actueel

Sligro Food Group breidt uit in België

Sligro Food Group heeft zijn oog laten vallen op de Vlaams/ Waalse groothandel ISPC, dat meldt het Brabants Dagblad. Het Nederlandse supermarktconcern wil ISPC overnemen van het Belgische Alimax. Dit maakte het groothandelsconcern uit Veghel gisteren bekend, zonder overigens een overnameprijs te noemen.

Domien van der Meijden 24 januari 2017

Sligro 6

ISPC heeft vestigingen in Gent, Luik en Brussel. Er werken 250 mensen en het had vorig jaar een omzet van 86 miljoen euro. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de Belgische Mededingingsautoriteit. Sligro hoopt de transactie in de eerste helft van dit jaar af te ronden.

Sligro wil ISPC vooral als springplank gebruiken naar de Belgische steden Brugge en Antwerpen. ,,Onze primaire focus ligt op het starten van eigen groothandelssupermarkten in Antwerpen en Brugge", zegt financieel directeur Rob van der Sluijs tegen ABM Financial News, ,,maar onze intrede in Wallonië is geen onprettige bijkomstigheid.''

Vanwege protesten heeft Sligro nog geen vergunningen gekregen voor eigen vestigingen in Antwerpen en Brugge. ,,Vanwege deze trage processen durven we geen tijdsplanning voor de opening van deze vestigingen meer te geven, maar met deze nieuwe acquisitie laten we wel zien dat de stap van Sligro naar België definitief en onomkeerbaar is", aldus Van der Sluijs.

Met de overname van ISPC komt Sligro op een omzet in België van 240 miljoen euro per jaar op een totale jaaromzet van 2,8 miljard in 2016. Analist Matthias Maenhaut van ING schat de overnameprijs in de bandbreedte van 30 miljoen tot 40 miljoen euro. Hij vindt de overname 'een strategisch logische stap'.

Gerelateerde artikelen Sligro heeft nu ook een 'troetelsuper'Sligro neem groothandels Purmerend en Texel over