Nieuws Actueel

Slim Reizen Stedendriehoek lanceert e-bike probeerpool

Nadine Kolkman 24 september 2014

Slim Reizen Stedendriehoek biedt aan werkgevers die meedoen aan de fietsactie Samen Schakelen een extra dienst aan om gebruik te maken van de e-bike probeerpool. Een van de eerste werkgevers die hier gebruik van maakt is Apeldoorns Voortgezet Openbaar Onderwijs (AVOO). Gisteren werden daar 2 e-bikes en een stromer in ontvangst genomen in het kader van de e-bikeprobeerpool door Wout Hospers, hoofd personeel & organisatie.

Het idee van de e-bike probeerpool is dat de medewerkers kunnen ervaren wat het is om de e-bike in het woon-werk verkeer te gebruiken. En op basis daarvan kunnen zij besluiten om (ook) een elektrische fiets aan te schaffen via de succesvolle Fietsactie Samen Schakelen. Al meer dan 100 werkgevers doen aan de kortingsactie mee, en al bijna 900 medewerkers hebben zich aangemeld voor de kortingsactie om e-bike aan te schaffen. Een resultaat waar de organisatie trots op is. Het geeft duidelijk aan dat er in de regio een grote behoefte is aan nieuwe initiatieven op het gebied van slim reizen.

De deelnemers hebben de intentie om hiermee samen ruim 4.000 spitsmijdingen per week te bereiken; als een deelnemer voortaan 2 dagen per week met de fiets gaat, zorgt hij al voor 4 spitsmijdingen per week. In de periode september tot en met november biedt Slim Reizen Stedendriehoek werkgevers de mogelijkheid gebruik te maken van de e-bike probeerpool. Slim Reizen Stedendriehoek organiseert dit en hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Zij zorgen voor een (digitaal) reserveringssysteem. De pool bestaat uit zo’n 10 fietsen, incl. 2 zogeheten 'Stromers' (www.qicq.nl/stromer-fietsen) op. Deze zijn bestemd voor de langere woon-werkafstanden, je kunt er een snelheid van zo'n 45 km/uur mee halen.

Meer informatie: www.slimreizenstedendriehoek.nl/slim-reizen