Nieuws Actueel

Slimme koptelefoon haalt doel bij Kickstarter

Van onze redactie 25 maart 2015

Image 4825287

De Aivvy Q is een stand-alone hoofdtelefoon met een geheugen van 32GB en een accu. Gebruikers kunnen lid worden van een muziekstreamingsdienst die volgens het bedrijf miljoenen songs bevat. Uit de catalogus kunnen ze afspeellijsten samenstellen. Dat doen ze door muziek weg te swypen of te markeren als favoriet.

Persoonlijke speellijst Wanneer de koptelefoon wordt opgeladen, wordt de persoonlijke speellijst bijgewerkt. Hoe vaker het apparaat wordt gebruikt, hoe beter de koptelefoon kan inspelen op muziek die de gebruiker graag hoort.

De bediening van de Aivvy Q gaat via de oorschelpen. Via veegbewegingen, drukknoppen en een draaischijf, kunnen gebruikers hun voorkeuren opgeven. Zo kunnen ze met de draaischijf van genre wisselen en door te vegen kunnen ze nummers doorspoelen. De koptelefoon begint met het spelen van songs zodra de gebruiker het apparaat op zijn hoofd zet. Wordt de Aivvy Q afgezet, dan stopt de muziek. De accu zou goed zijn voor 40 uur muziek.

Noise cancelling De koptelefoon beschikt over noise cancelling en volgens Aivvy is de muziekkwaliteit te vergelijken met die van een cd. Er komt ook een speciale app voor de muziekspeler. De Aivvy Q kost, inclusief een jaar gratis gebruik van de streamingdienst, 299 dollar.