Nieuws Actueel

Smakeloze hoax rond vermiste Boeing

Jeroen Jansen 17 maart 2014

Er circuleert een advertentie van Malaysia Airlines op internet rond hun Boeing 777 die de vermissing van vlucht MH370 lijkt te voorspellen. Trap er niet in, het gaat om een ordinaire grap. Waar niemand om kan lachen.

'Our new Boeing 777. Lose yourself on a journey of epic proportions' kopt de advertentie. Onder een grote foto van een toestel van Malaysia Airlines, er wordt gesproken van een Boeing 777, staat een banner met de tekst 'wherever you go, no one will ever know'.

Er is hier geen sprake van reclamemakers met profetische gaven, maar van een flauwe Photoshop van een bestaande advertentie. Op het origineel zien we staan 'Our new A380. A journey of epic proportions. The pride of our nation'. Het afgebeelde vliegtuig is dus geen Boeing maar een Airbus en de tekst ineens minder grimmig en macaber. De tekst slaat immers op de grootte van de A380. Een toestel waar je zonder veel moeite op kunt verdwalen.

De Boeing 777 met vluchtnummer MH370 verdween ruim een week geleden spoorloos. Ondanks verschillende pogingen zit er nog altijd geen schot in zoekacties van Maleisië en omliggende landen. Heel even leken de slachtoffers mobiel bereikbaar, maar niemand nam op. De geruchtenmachine van wat er gebeurd zou zijn draait op volle toeren.

Zie hier het origineel: