Nieuws Actueel

Smart2IT in Hengelo ontwikkelt self-service apps voor bedrijven

Van onze redactie 28 augustus 2015

Telefoon Thinkstock

Virtual reality heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen met de Oculus Rift en de goedkopere Google Cardboard. Gebruikers kunnen nu op een simpele manier virtual reality ervaren met hun smartphone.

Self-service Sinds vorig jaar heeft Smart2IT verschillende mobiele virtual reality apps ontwikkeld. Deze apps worden inmiddels door meer dan 100.000 mensen gebruikt en dat heeft ertoe geleid dat oprichters Gaston Smit en Sander Martinec kansen zagen in de ontwikkeling van een self-service virtual reality platform. De ambitie van Smart2IT is duidelijk: Virtual reality beschikbaar maken voor een breed publiek tegen een lage prijs. De app is volledig te personaliseren, doordat organisaties hun eigen logo en eigen kleuren kunnen instellen. Daarnaast kan elke organisatie zijn eigen content uploaden naar het VR platform, van 360º fotografie tot eigen 3D ontwikkelde 360º visuals en artist impressies.

BelevingseconomieBinnenkort is het ook mogelijk om 360º video’s te uploaden. Het online self-service platform is altijd up-to-date, omdat het real-time en wereldwijd beschikbaar is. Smart2VR is dus niet zomaar een leuke gadget, maar biedt in de huidige belevingseconomie een extra dimensie voor bijvoorbeeld makelaardijen door klanten virtueel een tour door een woning te laten maken. Naast de makelaardij, bouw en vastgoed verwacht Smart2IT nog tal van andere branches te kunnen veroveren, waaronder bijvoorbeeld de automotive, onderwijs en toerisme. De Smart2VR apps zijn beschikbaar in de App-stores voor zowel iPhone/iPad als Android.

Foto: Thinkstock