Nieuws Actueel

Smart2IT uit Hengelo beste beginnende onderneming

Van onze redactie 11 november 2015

Smart2 IT Sander Martinec Gaston Smit Frans Nikkels

Zes achtereenvolgende jaren was het een lokale, Hengelose prijs voor veelbelovende beginnende ondernemers. Dit jaar is het gebied uitgebreid met Borne en Hof van Twente. Dat leverde meteen aanzienlijk meer aanmeldingen op: 47 jonge bedrijfjes gaven zich op als kandidaat en dat is een verdubbeling. Vijf genomineerden bleven over in de afvalrace, en de jury bleek uiteindelijk het meest onder de indruk van Smart2IT. Het bedrijfje van Sander Martinec en Gaston Smit houdt zich bezig met virtual reality-toepassingen, kortweg VR, die laagdrempelig en gebruiksvriendelijk zijn.

OverdonderdDe jury geeft in haar rapport aan ‘zelfs enigszins overdonderd te zijn door de veelzijdigheid en prachtige technische uitvoering van het concept Smart2VR.’ Er is lof voor de ‘uitgekiende manier waarop beide ondernemers gekomen zijn tot deze innovatie.’ De toepassingsmogelijkheden zijn ‘bijna oneindig’, het enthousiasme aanstekelijk en er is bovendien sprake van een ‘ideale match van technisch vernuft en commercieel invoelingsvermogen.’ Het leverde Martinec en Smit een fraai wisselbeeldje op, uit handen van Bart Cornelisse en Niels Bergsma van Merk Waardige Marketing, de winnaars van vorig jaar. De hoofdprijs bestaat bovendien uit een cheque van 3.000 euro, bedoeld om te investeren in het bedrijf.

De vier andere genomineerden gingen ook niet met lege handen naar huis: ze kregen elk een checque van 1.000 euro. Het zijn Foodbelts uit Borne, MY66 uit Goor en Snappshot en Vandaag Concept Store, beide uit Hengelo. „De keuze voor de winnaar was nog nooit zo moeilijk als dit jaar”, meldde juryvoorzitter Fedde Zwanenburg.

Foto: Sander Martinec en Gaston Smit, oprichters van Smart2IT (Frans Nikkels)

Lees ook: Smart2IT maakt Virtual Reality toegankelijk

//

Vanavond zijn wij uitgekozen tot de winnaar van de ROZ startersprijs Midden Twente. Bedankt voor de belangstelling en deze mooie prijs!

Posted by Smart2VR on dinsdag 10 november 2015