Nieuws Actueel

SnappCar: Crowdfunding voor Europese expansiedrift

Rik Nizet 12 mei 2015

Snapp car 335

SnappCar, het tweede Europese platform waar je als particulier je eigen auto kunt delen, start een nieuwe, publieke crowdfund campagne om een extra groeispurt te maken in Noord-West Europa. INTERVIEW Victor van Tol: het wordt een winner-takes-all strijdVanaf dinsdag 12 mei kan iedereen via OneplanetCrowd een lening verstrekken aan SnappCar en deze op een later moment converteren naar een aandeel in het bedrijf. In totaal wil het bedrijf 500.000 euro ophalen. In de afgelopen maand haalde SnappCar tijdens een ‘exclusieve’ ronde bij fans en relaties al € 178.550,- op. De eerdere investeerders in SnappCar krijgen deze maand de mogelijkheid om hun lening om te zetten naar een aandeel en daarvan heeft ruim de helft al gebruik van gemaakt.

15.000 auto's delenSinds de crowdfund campagne in het voorjaar van 2014 waarbij SnappCar 560.125 euro ophaalde bij het publiek, is het bedrijf in omvang verdriedubbeld: ruim 100.000 deelnemers in Nederland, Duitsland en Denemarken delen nu bijna 15.000 auto’s met elkaar. FinancieringsstrategieDeze crowdfundcampagne zal niet de laatste zijn, aldus mede-oprichter Pascal Ontijd. "Naast het instappen van professionele investeringsfondsen blijft crowdfunding deel uitmaken van onze financieringsstrategie. Het past in het DNA van ons bedrijf en wij zien het als de ultieme manier om onze community en fans letterlijk en figuurlijk te betrekken bij onze onderneming. Met deze tweede publieke campagne hebben mensen een nieuwe kans om te delen in ons succes.”

CrowdfundrondeIn de afgelopen weken investeerden fans en relaties van SnappCar al € 178.550,- tijdens een exclusieve crowdfundronde. Vanaf vandaag kan iedereen via Oneplanetcrowd vanaf € 250,- een aandeel nemen in SnappCar via een converteerbare lening. Dit houdt in dat de lening op een later moment, wanneer een nieuwe, grote vervolginvesteerder instapt, kan worden omgezet naar een aandeel in SnappCar. De crowd die tot en met april 2015 heeft geïnvesteerd in SnappCar mag deze maand al converteren, als gevolg van de overname van Minbildinbil en het instappen van investeerder Founders. Tot dusver is het enthousiasme daarvoor groot: in de eerste week van mei hebben al meer dan de helft van de ruim 500 investeerders aangegeven de lening te willen converteren naar een aandeel in het bedrijf.