Nieuws Actueel

Sneek heeft minder lege winkels

Van onze redactie 26 december 2015

Winkelen Thinkstock 3

Ten opzichte van begin 2014 telt Sneek minder leegstaande winkelpanden, meldt Sneeker Nieuwsblad.

In het totaal gaat het om een daling van 25 winkelpanden, blijkt uit een inventarisatie van het aantal lege winkelpanden in het centrum van Sneek door De werkgroep Binnenstadsmanagement.

RedenDe reden voor de daling komt enerzijds door nieuwe winkels of ondernemingen die hun intrek hebben gedaan in winkelpanden in het centrum. Anderzijds hebben een nieuwe bestemming voor een winelpland ook mee geholpen aan de daling. Zo is er een woningbestemming gegeven aan het pand waarin de voormalige Poiesz, aan de Singel, was gevestigd.

InitiatievenSinds 2014 heeft de werkgroep Binnenstadsmanagement verschillende initiatieven ontwikkeld om de leegstand van winkels terug te dringen. Zo heeft de werkgroep onder meer contact met vastgoedbedrijven en winkelketens en benadert ze eigenaren van leegstaande panden voor aankleden van het lege pand.

EffectOnlangs zijn er positieve bezoekcijfers voor Sneek aangeleverd door Citytraffic, een specialist op het gebied van passantentellingen. Sneek laat ten opzichte van bijvoorbeeld de binnensteden van Leeuwarden en Groningen een positieve ontwikkeling zien. Deze kunnen bij nieuwe aanvragen meteen overhandigd worden.

CijfersUit deze cijfers blijkt dat de meeste bezoekers via de Galigapromenade naar het centrum gaan. In 2014 stonden in deze straat nog veel panden leeg, maar dit jaar zijn er drie nieuwe winkels gekomen.

BereikbaarheidOp het Grootzand komen in maart 2016 twee loopbruggen over het water om de bereikbaarheid tussen de winkels te verbeteren. Ook wordt er gekeken naar een duidelijkere bebording naar het centrum.